sábado, 15 de agosto de 2009

Risc


Surt a fer la seva feina. La seva barca és ràpida, i ben aviat serà prou lluny com perquè al seu voltant hi hagi poc més que foscor. Això és del tot normal per a ell. Aprofita la nit per anar a la zona on hi ha els peixos adequats, i quan s'hi pot veure comença a pescar. No li fa cap por la negror que l'envolta perquè sap que d'aquí no massa estona l'albada li portarà la llum que necessita per estar tranquil.

Avui, però, s'ha començat a fer preguntes. Què passaria si el sol no sortís i la nit es quedés fixada al cel? Al cap i a la fi, el fet que, des que té memòria, s'hagin acabat les nits per deixar pas al matí no vol dir que avui hagi de passar el mateix. Qui li pot assegurar amb una certessa total que l'aigua del mar tornarà a ser blava gràcies al començament d'un nou dia? Absolutament ningú.

S'adona que si segueix molta més estona pensant en aquestes coses es tornarà boig. S'aferra fortament al màstil del petit vaixell i segueix avançant, mentre, en veu baixa, resa perquè la costum s'imposi una vegada més.

Foto: La llum que surt correguda és la d'una barca que sortia a pescar de Bueu (Galícia) al voltant de les 6 del matí. Agost del 2009.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Interessant fotografía detall. he tingut que mirar un parell de cops per trobar la llum correguda. M'agrada com conssegueix iluminar també part de l'aigua.
Així que per Galícia a les 6 del matí... deu n'hi dó.

I quina por que la tradició desaparegui. Massa acostumats al que es habitual..suposo que d'alguna manera és força inevitable.


Salutacions cap a la ASS!

Cris (V/N) dijo...

M'ha agradat molt el teu text.... la imatge ben serena.... la fotografia de "polseguera" fantàstica.... Salutacions cordials :)