domingo, 27 de septiembre de 2009

Canvi de fotograma


Hi ha canvis tan subtils que no es poden apreciar. Això, però, no vol dir que no arrosseguin amb ells tota una cadena de conseqüències.
De sobte i sense saber perquè, et pots adonar que un somriure que abans et deixava fred ara t'enamora; que, després de tota una vida vomitant en tastar-lo, el pà amb tomàquet t'encanta o que el déu en què mai havies cregut està present en tu i et dóna una pau interior sense precedents.
Els fotogrames de la pel·lícula de la nostra vida se succeeixen tan ràpidament que no podem captar el seu flux. De vegades, la imatge següent a la que acaba de passar no és la que esperàvem i, com que el canvi de fotograma s'ha produit sense que ens en percatem, ens trobem davant de situacions en què mai ens pensàvem que ens trobaríem. En un instant que ens ha passat de llarg i mai podrem recuperar, una guspira invisible ha brillat i ha canviat el nostre rumb. Potser allò tan fantàstic que anomenem màgia no és més que això.



Foto: El pas d'un fotograma al següent captat per mitjà d'una tècnica ultrasecreta. Bueu. Agost del 2009

3 comentarios:

Arcangelo dijo...

Afortunadament, que la fotografia i el cinema estiguin fets de fotogrames, no vol dir que la vida també ho hagi d'estar. A mi m'espanta pensar que el que jo considero un tot (la existència, un bon moment, un dia) es pugui descomposar en unitats atòmiques insigificants.

marta sesé dijo...

xapeou! o com s'escrigui.

i aquesta tecnica ultrasecreta?
a veure si compartim :) com les patates de l'antares...doncs eso!

Anónimo dijo...

Suposo que aquest es el sentit de la fotografia: capturar per semrpe aquests instants per fer-los etens encara que la seva màgia mai es podrà traduïr en pixels1